Min første tur til London: meninger og opplevelser

I slutten av Juli og begynnelsen av August, hadde jeg min første tur til London. Og jeg må bare si, her er det mye å skrive om.
Bilderesultat for mariushs norsk sommer

Før avreise


Når flyet går klokken 11, sier det seg selv at en må stå litt tidlig opp. Noe som ikke alltid er like gøy... Men når flyet går 11, så går det 11, det venter ikke på deg. Men etter en rask frokost, en hyggelig taxi-tur, så var en fremme på flyplassen. Heldigvis ganske rolig, siden klokka var ikke mer en 0730. I tillegg liten kø på sikkerhetskontrollen, slapp rutinesjekk av sikkerhetskontrollfolka, heldigvis.. og så var det bare å vente på flyet. Når flyet endelig kom (Brukte Norwegian, men flyet kom faktisk i tide!), var det bare å reise avgårde. London here we come!

[caption id="attachment_346" align="alignnone" width="644"] Vårt Norwegian fly på Flesland Bergen - Foto: Marius Haga Skår[/caption]

Fremme i London – tid for tog


Etter en god landing var vi endelig fremme i London, og på tide med Taxfree.. men nei, ingen taxfree denne gang. Tanken nå var bare å finne ut hvordan en kunne komme seg fra Gatwick til London (med andre ord hotellet). Vi hadde på forhånd bestemt oss for å ta tog, så vi hadde fremkomstmiddelet i boks, men hvordan vi kom oss til togstasjonen.. det var en annen sak. Men var egentlig ganske enkelt. Først kjøpe billett, så gå ned på stasjonen, finne rett tog, sette seg ned, og slappe av. Må bare si, veldig fin natur på vei inn mot London. Her er London på kartet btw:


Kommer aldri til å glemme «The Underground».


Du leste overskriften, og den lyver ikke. Etter den avslappende togturen med Gatwick Express, var det tid for The Underground. (Ekstra info: Vi tok Gatwick Express fra Gatwick og inn til Victoria Station – en av hovedstasjonene i London). Og må bare si, den var helt annerledes enn det jeg først trodde, og er mektig imponert over hvordan de klarer å holde systemet i gang. I hvertfall imponerende for oss som er vant med bybanen.

Vi hadde heldigvis printa ut ruten vi skulle ta før vi reiste. Men på veien fant jeg ut en lettere måte å planlegge undergrunns ruten. (Innlegg kommer snart). Men i trykkende varme, masse folk (ekstra mange folk pga. feil på en linje) og et tog som kom 80 km/t inn på stasjonen, kom vi oss endelig frem til Tottenham Court Road (stasjon på Central Line). Derifra skulle vi ta oss videre til Great Russel Street, som lå rett i nærheten av stasjonen. Men, wow, var første tanke i hode da jeg så London (skikkelige London) for første gang. Mye lyd, masse folk, og nye lukter.. med andre ord, mye nytt.

[caption id="attachment_347" align="alignnone" width="1024"] London Underground - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

Så det var slik hotellet så ut


Etter en liten gåtur, kom vi oss til hotellet. Vi hadde på forhånd fått vite at hotellrommet egentlig ikke var klart før kl.: 15:00, og klokke var nå ca. 13:00. Men tross alt, så var faktisk hotellrommet ferdig! Men må bare si, personalet på hotellet var ganske hyggelige og høflige, nesten hyggeligere/høfligere enn vanlig. De hadde også en ganske komfortabel sofa i resepsjonen, et lite pluss her. Men hotellrommet var veldig fint. Utsikten var heller ikke til å klage på. Toalettet derimot var litt annerledes. Ikke selve toalett, men «nedtrekksmekanismen». Lite tips, trekk raskt ned og slipp håndtaket raskt. Hvis du skal trekke ned på nytt, vent ihvertfall fem minutter.. Har også lest at hotellet har fått litt kritikk på selve nedtrekksmekanismen. Men eller var alt på stell. Bra tv, god service, godt vann, i tillegg praktisk at vi kunne sette våre egne vannflasker inni mini baren.

- Skal du ut å reise? Få dobbelt så mye plass neste gang du pakker, med hjelp av dette trikset!

[caption id="attachment_348" align="alignnone" width="1003"] Bilde av Edwardian Bloomsbury Street Hotel, Great Russel Street - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

Severdigheter uten om det vanlige


Må bare si, hvis det er unike severdigheter du er ute etter i en utenlandstur, da anbefaler jeg London. Alt i fra Big Ben (egentlig Elizabeth II's clock tower), Westminister Abbey, View from the Shard, Tower of London, Buckingham Palace (anbefaler å sjekke ut vaktskifte - veldig stilig!) og Tower Bridge, er flere av severdighetene jeg ihvertfall vil anbefale at folk sjekker ut. Men det var The view from the Shard som overrasket meg mest. Hvis du ønsker utsikt utover hele London, da må du sjekke ut view from the Shard. (Innlegg kommer snart). Hvis du ønsker å få med deg alle disse serverdighetene, da kan det være lurt å ta en tur med en "hop-on-hop-off" buss. Vi gjorde dette, og angrer ikke. :)

Men hvis du ønsker å sjekke ut forskjellige markeder, da anbefaler jeg Borough Market (ikke bare fordi det er det eneste markedet jeg har besøkt.. men fordi det er et av de største og mest innholdsrike). Andre serverdigheter som Madame Taussaud er også noe jeg anbefaler. Men husk å sjekke ut hjemmesiden og twitter-en til selvskapte. Siden da vi var det, var det oversvømmelse i lokale (fikk komme inn senere på dagen – men var veldig masse folk), men dette er informasjon de laster opp på twitter profilen.

[caption id="attachment_341" align="alignnone" width="1024"] Bilder av London 2 (ink. Big Ben (egt. Elizabeth II's clocktower), London Eye og Hyde Park - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

[caption id="attachment_340" align="alignnone" width="1024"] Bilder av London 1 (m. Buckingham Palace) - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

Mat for alle


Må si, hvis du reiser til London, så vil nok ikke mat være et problem. Det er som oftest en restaurant i hver eneste gate. Og hvis du er glad i pasta, fisk, kjøtt, pizza, osv... så har som oftest alle restauranter dette, pluss egne restauranter som spesialiserer seg innen de forskjellige matrettene / kulturene. Min anbefaling, gå litt rundt der du bor og sjekk ut de forskjellige restaurantene. Men var overrasket på hvor ofte en la merke til en restaurant, og de vi var på hadde faktisk alltid ledig bord. Og hvis du først er i området rundt Hyde Park, så bør du sjekke ut Hard Rock Cafe. Når du først er der, så kan du jo også kjøpe en T-skjorte!

- Glad i britisk krim? Her ser du anmeldelsen av Line of Duty sesong 4!

Maten på hotellet (frokost) er det heller ikke noe å klage over. Men.. men, ble igjen overrasket her. På grunn av, trodde faktisk de hadde vanlig pålegg.. fant ihvertfall noe som falt i smak, selv om jeg ikke liker egg. Så bare du er klar over det, så får du nok ikke Synnøve gulost, og gilde skinke osv.. :) Men mat generelt var ikke et problem, siden det finnes så mye en kan velge imellom. (Gjerne kommenter dine restaurant anbefalinger i kommentarfelte).

[caption id="attachment_343" align="alignnone" width="1024"] Bilder av maten - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

Bighton - «en lys by»


Håper du skjønte overskriften. Men Brighton er faktisk en veldig fin by.. Men hvordan reiste dere til Brighton, spør du vel. Jo, det var med tog, da med Gatwick Express. Igjen veldig mye folk på Victoria Station (undergrunnen og tog). Etter at vi hadde kjøpt billett, så var det bare å finne toget og sette seg tilbake. Som i navnet, så stoppet toget på Gatwick, og gikk deretter videre til Brighton. Når vi først kom til Brighton, merket jeg med en gang den gode varme solen og ikke minst vinden. Mye vind i Brighton faktisk. Ikke så rart, siden byen befinner seg helt sør i Storbritannia og helt øverst i den engelske kanalen. (kart under).Brighton har mye å by på. Alt fra standbutikker (suvenirer), restauranter, shoppinggater osv. Men hvis du bare skal være i Brighton, ja, en dag, vil jeg ihvertfall råde deg å ta en tur til Brighton Pier. Der finner du alt fra spilleboder, tivloi, FISH AND SHIPS restauranter/boder, og ikke minst fin utsikt. ++ mye vind!

Men bare for å si det.. uansett om du er glad i fisk eller ikke, så anbefaler jeg deg å teste ut fish and ships på pieren, smaker veldig godt. Og bare for å slenge inn noen historiske fakta, så åpnet faktisk Brighton Pier (Brighton Palace Pier) for første gang i mai 1899. Men igjen, hvis du bare skal en dagstur til Brighton, så anbefaler jeg deg å sjekke ut pieren, standen, og heller ta en tur i gatene på slutten. I tillegg, du kan også teste ut British Airways i360, der du får en 360 graders luftig opplevelse over Brighton. Sier ikke noe mer om dette, men du kan lese mer om det her.

[caption id="attachment_342" align="alignnone" width="1024"] Bilder av Brighton - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]

Good bye London – avreise og ankomst i Bergen


Da var turen slutt. Litt vemodig må jeg si det var. Men måtte tidlig, slukte maten på 8 min (siden vi fikk strengt talt ikke lov til å spise tidligere frokost, selv om alt fra klart inne i spisesalen), men jaja. Taxien kom, og trodde først vi skulle sitte i en «orginal London taxi», neida det skulle vi ikke. Men det gjorde ingenting det. Taxisjåføren var veldig hyggelig, og ankom flyplassen til god tid. Husker ikke hvor lang tid det tok, siden jeg sovna halvveis på turen..

Men etter X antall minutter, timer, hvem vet, ankom vi Gatwick. Og wow, masse folk var første tanken, og selve flyplass-opplevelsen var ganske stressende etter dette. Men etter litt venting på flyet var alt klart, og «her kommer vi – Bergen», eller i følge skilte på flyplassen: BERGEN?

Så det var turen fra Bergen til London, og fra London til «Bergen?»

[caption id="attachment_345" align="alignnone" width="1024"] Bilder fra avreisen - Foto: Marius Haga Skår - MariusHS Første tur til London 2017[/caption]


Gjerne kommenter dine opplevelser og meninger om London i kommentarfelte!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen