Et prakteksempel på en idyllisk norsk sommer: vått

Den siste tiden har vi virkelig sett de fine, idyllisk norske sommerdagene, nemlig de regnfulle dagene, men hva er årsaken, og vil det vare?

Bilderesultat for mariushs norsk sommer

Vått

De siste dagene har det virkelig «droppla» ned ute. Uansett, selv om det regna, tok jeg en tur ut. Samtidig tok jeg noen bilder som du kan se under. Men synes det har regna veldig mye de siste dagene, og egentlig hele sommeren. Da spesielt her på vestlandet. Det har kanskje holdt seg bedre andre plasser i Norge, men på vestlandet har det virkelig regna. Heldigvis har det vært noen fine dager, men problemet er som vanlig: når det først er fint vær er det ofte veldig sterk sol, ingen skyer og nærmere 30 grader. Og dette varer kun i ca. 2 dager, deretter, regn.

Og ut ifra tidligere år, tipper jeg at i september måned kommer endelig den etterlengtede sommeren for fult. Da med sol, fint vær, varmt og alt som følger med når sommeren viser seg for fult. Dette gjør i grunn ingenting, men det er ikke jo egentlig ikke «sommer» i september, men sier jo aldri nei takk til fint vær. Men selvfølgelig, dette kan endre seg oppigjennom årene, men vi får bare se. *Håper folk har / har hatt en fin sommer ihvertfall!

Årsaken


Det har vært mye snakk om klima, klimaavtalen, og generelt klima. Og føler nå at klimaendringene er mye mer merkbare nå som enn før. Dette kan selvfølgelig være en ren tilfeldighet, men føler klima-et har endret seg drastisk de siste årene. Med det mener jeg; milde vintre og tildels kalde sommre. Siden forrige vinter var det nesten ikke snø i bergens områdene (/vestlandet). Det var egentlig ikke snø på Kvamskogen en gang, der det vanligvis er snø fra tidlig til sent på vinteren. (Det var en liten mengde snø, men bare en kort periode).

Men som sagt, føler jeg at klimaet endrer seg. Dette kan jo selvfølgelig være en tilfeldighet, men vi kan ikke bare sitte å se på. Hvis alle kan bli flinkere til å resirkulere, ikke kaste plast i sjøen/havet eller generelt på bakken, kanskje kjøre mindre, kjøpe EL-bil og kanskje tenke litt mer bærekraftig. Da med tanke på fiske fremfor olje, siden fiske vil være en fremtid næring, og norges svarte gulgruve vil ta slutt en gang i fremtiden.Bilder av det fantastiske været: (har ingenting i mot regn, men når det bare regner hele tiden, så savner man de varme og tørre sommerdagene)

[caption id="attachment_355" align="alignnone" width="1024"]Regnfulle sommerbilder - Foto: Marius Haga Skår - Prakteksempel på en idyllisk norsk sommer: vått Regnfulle sommerbilder - Foto: Marius Haga Skår - Prakteksempel på en idyllisk norsk sommer: vått[/caption]

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen