Line of Duty - Sesong 4: Dette har skjedd så langt

Når for et par dager siden, ble nest siste episode av korrupsjonsjegerne («Line of Duty) sendt på NRK1. Og nå begynner det å bli spennende. Nå begynner jeg også å lure på hvem som egentlig er korrupt her.


Line of Duty - Sesong 4: Hvem er egentlig den korrupte her?


Oppsummering av episode 3.

Nå må jeg si det begynner å bli spennende. (Bare for å legge til. Dere som ikke har sett episoden eller serien … Spoiler Alert!). Og for deg som ikke har og har sett episoden, så kan denne teksten kanskje virke litt forvirrende… bare kanskje.

Oppsummering og mine tanker:


Vi har nå fulgt flere av betjentene i en hard kamp mot korrupsjon. AC-12 (korrupsjonsjegerne) har spesielt holdt søkelyset mot DCI Huntley. Som tilsynelatende har jukset med diverse bevis, spesielt bevismaterialet KRG-13. Alt begynte i hovedsak med at en dame nesten ble bortført av en mann ikledd tildekkende klær og en finlandshette. DCI Huntley ble satt på saken og arresterte og siktet raskt en ung mann med navn Michael Farmer. Men senere har i hvert fall jeg innsett at han mest sannsynlig ikke er den skyldige.

DCI Huntley - Foto: © WORLD PRODUCTIONS/ BBC / AIDAN MONAGHAN - Line of Duty - Sesong 4[/caption]

Retter etter dette, ble DC Fleming sendt undercover. Samtidig prøver de andre betjente ved AC-12 (Med DC Arnott i spissen) å etterforske saken selv. De får i tillegg inn flere tips av Tim Ifield, som jobber under DCI Huntley. Han gir AC-12 tilgang til bevis som kan bevise Farmings uskyldighet.


Tim Ifield - © WORLD PRODUCTIONS/ BBC / AIDAN MONAGHAN - Line of Duty - Sesong 4[/caption]

Senere ble Tim Ifield drept. Og det er her KRG-13 kommer inn. Siden Huntley var i faktisk hjemme hos ham, innenfor dette tidsrommet, og alt peker på at hun drepte han. I tillegg har Huntley et vel så voldsomt sår på armen. Dette prøve hun febrilsk å skjule for de andre. Og KRG-13 er egentlig blod som bevis at Huntley var hjemme hos Tim Ifield, men som hun nå har erstattet.

Men nå begynner også mannen til DCI Huntley, Nick Huntley, å bli innblandet. Siden hans bil også ble funnet i nærheten av drapsstedet innenfor det antatte tidsrommet. Men det han selv sier (til konen DCI Huntley) er at han fulgte etter henne). Det er pga. han tror hun treffer en annen. Noe hun også bekreftet, men sa at romansen var over for lengst. Men han virker enda ikke helt overbevist.

En dag senere skulle DC Arnott snakke med Nick Huntley. På vei opp heisen får han tilslutt telefonen fra DC Maneet (kontoransvarlig) og Sup. Int. Hastnings at han tilsynelatende er en særs farlig mann. Men det var for sent. Heisdøren åpnet seg. Der sto en mann ikledd svarte klær og finlandshette. Og DC Arnott ble slått og kastet ned trappen. Senere kom Hastnings og rekrutten Jamie. De stengte bygge og stemplet det som et «åsted». De visste dette ikke var en ulykke, men et drapsforsøk.

Arnott i bunnen av trappen - Foto: BBC / Line of Duty - Sesong 4[/caption]

Umiddelbart tar AC-12 Nick Huntley inn til avhør. Siden han skulle i utgangspungte treffer DC Arnott. Men, avhøret førte ingen vei, ingen bevis kunne styrke verken den ene eller andre teorien. Men etterforskningen er langt fra over.

Arnott og Hastning under avhøret av Nick Huntley - Foto: BBC / Line of Duty - Sesong 4[/caption]Senere ble også DCI Huntley sendt inn til avhør, nå som mistenkt for bevis manipulering. Dette kan i verste fall føre til suspensjon eller oppsigelse. Avhøret begynte. Hastnings førte avhøret, og det så ikke lyst ut for DCI Huntley. Med andre ord, hun gravde sin egen grav. Men så kommer vendepungte, hun begynner å stille Hastnings spørsmål, spørsmål om jobb, og ikke nok med det, personlige spørsmål. I tillegg spørsmål om han hadde en av sine egne AC-12 betjenter undercover ved hennes avdeling (noe de hadde). Og avhøret avsluttes med at DCI Huntley stiller Hastnings et spørsmål … er du en frimurer (noe som ble bekreftet i sesong 3, så ja, han er faktisk det).Mens DCI Huntley og hennes advokat gikk ut, braste DC Fleming ut, hun som var utplassert undercover. Men DCI Huntley konfronterer henne med å trekke inn opplysninger om sønnen hennes (noe som jeg ser hun ikke er så begeistret for).

Sener ser vi DCI Huntley og Sup. Int. Hilton på en bar, klar til å gå på hotellrommet (tegn på utroskap). Men Huntley velger heller familie og mann, i stedet for Hilton. Etter dette får vi får i tillegg se at DC Maneet overrekke en mappe til Huntleys sjef. Muligens hun som også gav den sensitive informasjonen som kom frem i avhøret, og den etterfulgte samtalen mellom DCI Huntley og DC Fleming. (Gurnnen for at PC Maneet overrekrer denne mappen kan være frodi hun er missfornøyd med stillingen, eller noe med Hastings frimurer bakgrunn. Men, vi vet egentlig ikke hva som er i mappen. Det kan jo hende det bare er en mappe med saksbevis, men det er lite sannsynlig egentlig. Men hun er tross alt uskyldig til det motsatte er bevist).


Hilton - Foto: © WORLD PRODUCTIONS / BBC / AIDAN MONAGHAN - Line of Duty - Sesong 4

Men hele episoden avsluttes med at Huntley drar hjem og hun og Nick snakker sammen. Men igjennom hele denne scene føler jeg at mannen hennes oppfører seg ekstremt merkelig. Så merkelig at jeg nesten tror han pønsker på noe som kan ligne et mord. I tillegg begynner jeg å tro at mannen har noe mer med denne bortføringssaken og mordet av «navn» å gjøre …
Men for å avslutte må jeg innrømme at serien så langt er «ekstremt» spennende! Den er ekstremt bra laget, musikken er ypperlig, og redigeringen er på høyeste nivå.

Hvis jeg skulle gitt den score fra 1 til 5, ville det blitt 5 (egentlig mer enn 5, men får holde meg til tallene). Anmeldelse vil komme når serien avsluttes og siste episode i sesong 4 er sendt. Med andre ord, når mysteriet er løst.

(Gjerne skriv deres meninger om denne episoden, innlegget og eller andre detaljer omkring «Line of Duty» / korrupsjonsjegerne.

Du kan se Line of Duty / Korrupsjonsjegerne her (NRK TV). Du finner traileren til Line of Duty her (BBC One).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen