Hvorfor går folk slik på trolltunga?


For et par dager siden gikk en utenlandsk familie på tur til Trolltunga (med et lite barn!). Men dette ente i tragedie. Nesten i hvert fall. Men da spør jeg, hvorfor går folk slik på trolltunga?
Bilderesultat for trolltunga

Hvorfor går folk slik på trolltunga i utgangspunktet?Når jeg ser på nyheten, og hovedsakene sier, "ny redningsaksjon på trolltunga (...)", tenker jeg inni meg; hvorfor går folk slik på trolltunga i utgangspunktet, og hvordan kan vi fikse det. Og eksempler på saker som dette er denne her. "Da en familie tok med seg et lite barn på trolltunga, og sener måtte reddes ned igjen".

Til å begynne med, redningsmannskapene gjør i hvert fall en veldig, da mener jeg en veldig god jobb. De jobber iherdig for at vi skal ferdes trygt på fjellet (og andre plasser også). Men de frivillige styrkene gjør en vanvittig god jobb. Og etter alt som har skjedd, kan jeg godt skjønne at de er slitene, og lei av måtte bli kalt ut på oppdrag som dette.

Kan det forhindres?


Men som sagt, så begynner jeg å tenke, hva kan vi gjøre for å forhindre dette... Men ja, hva kan vi gjøre. Det er mye vi kan gjøre, men mye av det har vi rett og slett ikke lov til. Eks. de som jobbe ved trolltunga har lov å anbefale folk å evt. ikke gå turen, eller anbefale hva de skal ha på seg etc. Men en har ikke lov til å nekte de dette gjelder å fortsette turen. Det pga. vi her i Norge har en lov som sier at alle har lov å ferdes i naturen, (nesten) uansett hva.

Men slik jeg ser situasjonen nå, skulle jeg ønske at vi kunne opphevet deler av denne loven. Slik at en kunne nekte visse grupper å gå denne krevende turen. Da mener jeg de som ikke har på seg riktige klær, har nødvendig utstyr, mat osv., osv..

Men, hovedgrunnen for at turistene og enkelte folk går med så lite klær osv., er alle bildene og videoene de finner på nette. Det finnes utallige bilder og videoer på nettet av trolltunga. Men det alle disse bildene og videoene viser, er bare det fine og idylliske av trolltunga. Og ikke det en betegner for det negative. Som hvor lang turen til trolltunga er, hvor lang kø (enkelte bilder og videoer vise dette), hvor dårlig og utfordrerne været kan være. Du skjønner nok hva jeg mener, håper jeg.

[caption id="attachment_138" align="alignleft" width="650"] Redningsaksjon ved trolltunga - Foto: Tyssedal Røde Kors Hjelpekors[/caption]Men for å avslutte må jeg si at alle gjør en god jobb. Alle ansatte på trolltunga gjør en veldig god jobb, og passer på at alle har det bra. Vel å merke, jeg har aldri være på trolltunga (skulle gjerne tatt en tur da, men ja..). Men poenget mitt, er at alle gjør en god jobb.

Men de som burde gjøre en bedre jobb, er de turistene som ikke vet hva de kommer i møte med. Med det mener jeg at det er viktig å lese seg opp på turen, ha med seg tilstrekkelig med mat, og I HVERT FALL klær. Siden det som ofte er problemet er at en blir nedkjølt, så nedkjølt at en ikke kan bevege en muskel. Men poenget med hele denne teksten er i hvert fall at. Jeg skulle ansatte ved trolltunga og Røde Kors hadde hatt litt mer makt til å kunne si/nekte at en ikke kunne delta på turen.

Spesielt hvis de det gjelder ikke har nok klær, utstyr eller evt. mat med seg. Siden da slipper de mest sannsynlig å hente de ned senere på dagen/kvelden.

(Hvis dere har noen meninger rundt dette, gjerne legg igjen en kommentar!)

Header bildet er hentet hos Røde Kors sin offisielle hjemmeside.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen