Anmeldelse Line of Duty - Sesong 4: Imponerende!

Anmeldelse og min mening av Line of Duty, sesong 4. Etter 3 episoder er nå Line of Duty (Korrupsjonsjegerne) ferdig, og alle er tatt, nesten.

Finlandshette mannen - © BBC

Anmeldelse Line of Duty - Sesong 4


Må bare si at denne serien er noe av det best jeg har sett på lenge. BBC og World Productions som har laget denne serien, har virkelig gjort en god jobb!

https://www.youtube.com/watch?v=gUzQhOmroIY

Handling


Du finner detaljert handling fra episode 1 til 2 her. Men i korte trekk har vi fulgt DCI Huntley og hennes mann Nick, igjennom harde og vanskelige situasjoner. Der flere betjenter i AC-12 har blitt berørt, og ikke minst mordet på Timothy Ifield. I tillegg flere lik som har blitt oppdaget igjennom serien. Men vi har enda ikke funnet ut hvem den såkalte "finlandshette mannen" er. Dette er noe vi mest sannsynlig vil finne ut av i sesong 5 (series 5). Håper jeg!

Dyktige skuespillere


Jeg må i hvert fall si at skuespillerne er vanvittig dyktige. De lever seg godt inni rollene sine. Noe jeg også så mye av i sesong 3. Men noe jeg la mest merke til var DC Flemmings "forandring" fra sesong 3 til 4. Hun så egentlig ut som en annen person. Dette kan sikkert skylles redigering, lys, sminke, klær osv., men hun har generelt annerledes ut i denne sesongen. Dette gjelder i grunn alle de andre i serien også. "Forandringen" er på ingen måte dumt eller ødeleggende for serien, mer det motsatte. Må si jeg egentlig like forandringen. Men alt i alt gjorde alle en god jobb.

Noe som imponerte meg mest var scene hvor DC/DS Arnott ble angrepet av finlandshette mannen, og hvor DCI Huntley har fått nedre del av armen amputert. Måten de spiller karakteren igjennom disse scene er imponerende. Og ikke for å glemme, den utstråling hver enkelt skuespiller klarer å "stråle ut" i karakteren de spiller.

© BBC DS/DC Arnott i bunnen av trappen - © BBC[/caption]


Liste over utvalgte roller:


SE EN FULL LISTE FRA IMDb HER![/caption]

- Litt dårlig start


Noe jeg har reagert på i hver Line of Duty (korrupsjonsjegerne) sesong er hvordan serien starter. Med dette mener jeg ikke de første 15 minuttene, men mer selve episoden. For meg virker den første episoden litt tam, eller ikke like mye action / stemning som i de andre. Jeg mener ikke episoden er dårlig son sett, men mer at den er litt kjedelig. Hovedformålet med episode èn er jo å bygge opp grunnmur. Men synes det blir for mye snakking og litt lite handling.

- Skal du ut og reise? Slik får du dobbelt så mye plass neste gang du pakker.

Men i episode 2 og 3 braker det løs, og de redder seg godt inn der. Må bare si, den følelsen / stemningen jeg fikk når jeg så på episodene er noe jeg sjeldent får når jeg ser på krim. Og grunnen for at jeg får den følelsen må nok være sammensetningen av.. ALT.. Musikk, redigering, skuespillerferdigheter osv., alt.

Musikken: Noe av det best jeg har hørt!


Må bare si det. Musikken i Line of Duty (korrupsjonsjegerne) er noe av den beste musikken jeg hørt i en krimserie noe gang. Musikken er komponert og laget av Carly Paradis. Hun har virkelig gjort en god jobb. DU kan høre musikken fra serien her (spotify).

Arnott og Hastning under et avhør - © BBC Arnott og Hastning under et avhør - © BBC[/caption]

Redigering, lyd, lys..


Har ikke noe annet å si enn: WOW. Som sagt, WOW. De som har redigert denne serien (du finner listen over castet / de innvolverte under) har virkelig gjort en god jobb. Lyd og lys, ja, ingen ting å klage over.

Oppsummering


Serien er vanvittig underholdende, har et godt budskap (= stoppe korrupsjon), og er satt sammen på en veldig god måte. Og med så gode skuespillere, kunne det ikke blitt bedre. Så har ikke noe annet å gi enn 5 av 5. (Terningkast 6).

Noe som var litt morsomt var at etter serien var avsluttet ville mange i Storbritannia jobbe i antikorrupsjonsenheten. Eks. En Nord-Walisisk politistasjon la ute en tweet som sa:


Liste over hele crewet kan du finne her

Hilton (Paul Higgins) - Line of Duty - Sesong 4 - © WORLD PRODUCTIONS / BBC / AIDAN MONAGHAN Hilton (Paul Higgins) - Line of Duty - Sesong 4 - © WORLD PRODUCTIONS / BBC / AIDAN MONAGHAN[/caption]

- (Gjerne legg igjen en kommentar med dine egne mening om serien (hvis du har sett den)).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen