Anmeldelse: Hinterland - "noe av det beste jeg har sett"

Nå er den walisiske krimserier “Hinterland” eller “Y Gwyll”, ferdig. Den har nå gått over fire episoder, og her er min mening om denne tv sendte sesongen. (Skrev egentlig dette innlegget tidligere, da på en annen side).Hinterland: Handling


(Spoiler alert)

I løpet av de fire episodene får vi et tilbakeblikk fra sesong 2 da campingvognene til DCI Mathias ble brent ned av Iwan Thomas (tidligere politietterforsker). Senere får vi vite at Iwan Thomas hadde etterforsket anklagene om mishandling på et tidligere barnehjem. Dette skulle senere føre til hans død.. Men DCI Mathias og hans medhjelpere satte seg på saken, og dette skulle senere bli en vanskelig tid for dem alle. I tillegg til dette, løste de diverse mordsaker, hvorav noen hadde tilknytninger til det gamle barnehjemmet ved Devil’s Bridge.

Noe for seg selv


[caption width="453" align="alignright"] Under innspillingen til sesong 3 - Kilde BBC[/caption]

Det jeg liker best med denne serien er at vi som seere faktisk kan (“sammen med etterforskerne”) løse mordet. Vi som seere kan på en måte delta. Dette er noe jeg personlig liker, og skulle ønske det var slik i flere serier.

Som mange vet, stemning har mye å si i en krimserie. Men de her… de har virkelig klart det. For det første, så hadde ikke serien vært den sammen, hvis den ikke var iscenesatt i den walisiske naturen. Og for det andre, redigeringen er helt fremragende. Og med redigering mener jeg fargekorrigering, musikk og selve sammensetningen av lyd og bilde. Men, noe jeg alltid er opptatt av i serier, er musikken. Og jeg må si at, johnhardymusic (gruppen bak musikken) har gjort en kjempejobb.
Du finner en full liste over alle skuespillerne, og crewet bak Hinterland her.


Innspilt på to språk


Noe som også er litt spesielt med denne serien er at den ble spilt inn på to forskjellige språk. Og to språkene er engelsk og walisisk. Du kan se traileren for den walisiske versjonen rett under avsnittet.


Kunne ikke funnet bedre skuespillere


[caption width="498" align="alignright"] Chief Supt Brian Prosser og DCI Mathias - Kilde blazingminds.co.uk[/caption]

Chief Supt Brian Prosser og DCI Mathias
Skuespillerne i serien gjør også en fremragende jobb. De spiller bra og realistisk og passer veldig bra i rollene sine. Med andre ord, de kunne ikke funnet bedre skuespillere. (Du kan finne en full oversikt over alle skuespillerne i serien ovenfor).

Men for å avslutte, jeg er storfornøyd med sesong 3 (egentlig alle sesongene) av Hinterland (Y Gwyll), og alle skuespillerne, og ikke minst crewet, har gjort en super jobb! Men dessverre, var det enkelte scener der det ble litt for mye snakk og for lite handling. Og med det, vil jeg gi Hinterland/Y Gwyll, terningkast 5 av 5. Og for å legge til, hvis du ikke har sett noen av Hinterland episodene, da anbefaler jeg at du tar en titt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen